PAPPAS
Alsóörs
MVM
/
Angol nyelvre
/

Versenykiírás

A Sailing CapeCup egy móló-kiszögellés-vagy akár félsziget körüli kieséses rendszerű sprintverseny. A Sailing CapeCup olyan versenyszéria, ahol a saját versenyhajók egy áttekinthető partközeli pályán időméréses kieséses páros versenyt vívnak.

Első, bemutatkozó versenye 2022.06.18-19.-ig kerül lebonyolításra az idén 750 éves Alsóörsi kikötő előtti mólószakaszon.

A Sailing CapeCup-ban nem érvényesek az osztály-kötöttségek. A fejlesztések megengedettek, a nevezésnél a megszokott hajóosztályokba sorolás csupán az áttekinthetőséget szolgálja.

A verseny a Balatonon két értékelési ágra osztott:

  1. Open Class
  2. Open Classic

Látványos és izgalmas rajteljárás előz meg minden futamot. A hajókon, a parton és drónokon kamerák. Osztott képernyőn fut a közvetítés streamingben, a helyszíni kivetítőkön és megfelelő médiapartnerség esetén akár televíziós csatornákon.

A futamok kötött koreográfia mentén zajlanak, amelyet a versenyutasítás pontosan meg fog határozni

Szponzori korlátozás a hajókon nincs, a kiállítási és fesztivál-területen azonban van.

A szponzorok elhelyezésére a BalatonGreen kiállítás keretében külön -rendkívül kedvező árú – standot és megjelenést tudunk biztosítani,

A versenyben lévő hajók azonosítása:  rajtszám és jól látható kék és narancssárga lobogó

A versenyszéria márkaértékelésébe, az u.n. márkakupába külön feltételek mellett nevezhetnek a hajógyártók és márkák.

Az időmérés u.n. relatív, előnyszámos időmérés.

Indulásképpen a Yardstick rendszert alkalmazzuk, amely viszont ebben a versenyszériában nem feltétlenül jelenti a valós különbségeket a pályarendszer és a szabadon konfigurálható versenyző hajók miatt!

Nevezés: A sailingcc.com honlapon, a regisztrációt követően a versenyzői webirodában, kizárólag online rendszerben történhet. A webiroda és a nevezés használata értelemszerű.

A jelentkezési határidő június 15, ameddig a nevezett hajó adatain kívül az adatok módosíthatóak-kiegészíthetőek.

A szervezőbizottság fenntartja a jogot, hogy túljelentkezés esetén előbb lezárja a jelentkezést.

Az értékelési rendszer:

A versenyzők az értékelési rendszernek megfelelő divíziókba nevezhetnek, a hajójuk paraméterei alapján ( ábra) Nem érvényesek a klasszikus osztály előírások, a verseny a Balatonon két értékelési ágra osztott:

Hajó megkötés: egytestű, tőkesúlyos hajók (kivéve a balatoni tradíciókat is figyelembe véve a 25-ös túrajolle, amelyek szintén nevezhetnek). Az online nevezési lapon kiválasztható a hajó típusa, ha nem található a felsorolásban, külön megadható

Személyzet: Minimum 3 fős személyzet, felső korlát nincs

Bármilyen vitorlázat, műszaki megoldás-eszköz korlátozások nélkül használható, tehát nem érvényesek az osztály-előírások, kivéve a motorhasználatot !

 

 

A Sailing CapeCup 2022 alsóörsi versenyére érkezett nevezésével egyben elfogadja az alábbi biztonsági feltételeket:

A hajó kapitánya maradéktalanul betartja a versenyigazgatótól, a versenyrendezőtől, annak megbízottjától kapott szóbeli és írásbeli utasításokat.

Az utasítások betartatása a hajója legénysége felé a kapitány felelőssége.

A hajó és a legénység biztonságáért a nevező kapitány korlátlanul felel.

Felel a meglévő felelősségbiztosításért az általa okozott személyi és anyagi károkért maga és a legénysége egészségi állapotáért, A versenyző hajón a személyzetnek alkohollal szemben zéró tolerancia van érvényben.,

Fentiek alapján a rendezőt, a verseny lebonyolítót semmilyen felelősség nem terheli a versenyben résztvevő hajón vagy hajóval, annak legénységével, az általuk okozott kárral kapcsolatosan.

A nevezés leadásával a fenti biztonsági feltételeket maradéktalanul érti és elfogadja